Sizi Arayalım
Okulumuz hakkında bilgi almak
ister misiniz?
Anaokulu İngilizce Eğitimi – Okul Öncesi İngilizce Eğitimi
05/07/2022

Çocuğun tüm zihinsel sürecinin ayrılmaz bir parçası olan dil; hafıza, düşünce, kavram, ilgi ve algıları yönetmekte rol oynamaktadır.

Zihinsel faaliyetlerin odağında olan dil, zihin ile paralel bir konumda bulunmaktadır. Birbiri ile paralel gelişim gösteren dil ve zihin, çocuğun başarılı düşünmesine yardımcı olmaktadır. Bu sebeple çocuk için dil eğitimi oldukça önemlidir.

Okul öncesi İngilizce eğitimi, çocuğun o dildeki kelimeleri ve gramer yapısını anlamasının yanında o dili bilen kişilerle iletişim kurabilme yeteneği kazandırmaktadır. Çocuğun erken yaşta aldığı İngilizce eğitimi ile hem o dilin gramer kurallarını öğrenmesi hem de sözlü ve yazılı iletişim kurulabilmesi dil bilgisel ve iletişimsel yetenekler kazanmasına olanak sağlamaktadır.

Okul öncesi yabancı dil eğitimi, çocuğun ana dilinde gelişmesinde de etkilidir. Yabancı dilde bulunan sözcükleri ve dil bilgisi yapılarını kavrayabilmesinin yanı sıra Türkçe yeteneğini de desteklemektedir. Ana dilden farklı bir dilin yapılarını öğrenirken anlamlandırma çalışmalarında çocuk kendi dilini daha kolay bir şekilde anlayabilme yeteneği kazanmaktadır.

Okul Öncesi Dönemde İngilizce Eğitiminin Önemi

Çocukların iletişim ve dil bilgisi yeteneklerinin gelişmesine olanak sağlayan okul öncesi İngilizce eğitimi, aynı zamanda zekâ gelişimi konusunda olumlu etkiler sağlamaktadır. Pek çok dilbilimciye göre; yabancı dil öğrenen çocuklar problem çözme konusunda daha güçlü bir yapı oluşturmaktadır. Bu sebeple okul öncesinde yabacı dil eğitimi önemi büyüktür.

Çocuğa okul öncesinde verilen İngilizce eğitimi, zekasının gelişmesine zemin hazırlamaktadır.  Aynı zamanda çocuğun kendi kültürü dışındaki farklı kültürleri de anlamlandırabilmesini sağlayan erken yaşta aldığı İngilizce eğitimidir. Farklı kültürlerin varlığının bilincine varan çocuk, kendi hayatından başka hayatları da öğrenmiş olmaktadır. Bu durum çocuğun daha olgun bir yapıya ulaşması için önemli rol oynamaktadır.

Anaokulu İngilizce Eğitimi

Küçük Şeyler Anaokulu İngilizce eğitimi veren ve okul öncesi eğitim alanında özgün bir eğitim programı sunan bir eğitim kurumudur. Okul öncesi İngilizce eğitimi programı sunan Küçük Şeyler Anaokulu, çocukların erken yaşta İngilizce ile tanışmasını sağlayarak gelişiminde rol oynamaktadır.

Eğlenceli etkinliklerle çocukların sıkılmadan öğrenmesine imkan veren Küçük Şeyler Anaokulu, İngilizce eğitimini öykü, oyun ve şarkılarla eğlenceli bir hale getirmektedir.

https://dragos.kucukseyler.com.tr/

Diğer Haberler